Berlin:Kako rešiti ukrajinsku krizu

Berlin -- Ministri inostranih poslova Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske sastali su se u Berlinu, a glavna tema razgovora usmerena je rešavanju krize u Ukrajini.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Sergej Lavrov, Pavel Klimkin, Frank-Valter Štajnmajer i Loran Fabijus stigli su u vilu Borsig, a program su započeli šetnjom kroz park, nakon čega se očekuje večera i razgovori, prenosi ruska novinska agencija Itar-Tas.

Očekuje se da će šefovi diplomatija Rusije Sergej Lavrov, Ukrajine Pavel Klimkin, Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i Francuske Loran Fabijus razgovarati o ruskom humanitarnom konvoju namenjenom stanovništvu na jugoistoku Ukrajine i o načinima da se reši ukrajinska kriza.

Precizna agenda biće jasna kada konsultacije počnu, dodaje ruska agencija.

Domaćin skupa Štajnmajer danas je pre okupljanja kolega iz Ukraine, Rusije i Francuske izjavio da je političko rešenje za ukrajinski konflikt još uvek daleko.

"Ljudi još uvek ginu. Nema prekida vatre. Daleko smo od političkog rešenja", izjavio je Štajnmajer, a prenosi Rojters.

On je izrazio nadu da će večeras "biti savladane i poslednje prepreke" za ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu.

Prethodni sastanak četvorice šefova diplomatija održan je 2. jula u Berlinu. Oni su nakon tadašnjeg susreta izdali zajedničko saopštenje u kojem su potvrdili rešenost da se uspostavi mir i stabilnost u Ukrajini i pozvali na primirje, koje bi nadgledale obe strane u konfliktu.

Vila Borsig je nekada pripadala porodici poznatog nemačkog preduzetnika Ernsta fon Borsiga, a sada je sedište nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 548 idi na stranu