Al-Sisi:Osveta za ubijene policajce

Predsednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi obećao je danas osvetu nakon što su poginula dva policajca u eksploziji bombe kod predsedničke palate u Kairu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

20:48

Default images

Ističući da će iskoreniti terorizam, koji nema „ni religije, ni otadžine", šef egipatske države obećao je "pred bogom" i porodicama poginulih, da će počinioce stići "brza i pravedna" kazna, prenele su agencije.

Eksplozija se dogodila na godišnjicu tzv. revolucije 30. juna i svrgavanja egipatskog predsednika Muhameda Morsija 3. jula, nakon čega je vlast u zemlji preuzela vojska predvođena generalom Al-Sisijem.

Ranije danas policijski zvaničnici naveli su da je prva bomba eksplodirala i ranila tri čistača ulica, dok je druga eksplodirala i ubila policijskog pukovnika i ranila još trojicu policajca dok su stručnjaci za uklanjanje bombi pokušavali da je deaktiviraju.

Eksplozije su usledile nekoliko dana pošto je ekstremistička grupa Adžnad Misr (Vojnici Egipta saopštila da je postavila niz bombi u istoj oblasti i da su im ciljevi egipatske snage bezbednosti, javio je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: