Kosmajac dobio dokumenta u Trebinju

Banja Luka -- Trebinjska policija je Dragoslavu Kosmajcu izdala ličnu kartu 2009. godine, a pasoš BiH godinu dana kasnije, saopšteno je iz Centra javne bezbednosti Trebinje.

Izvor: Beta
Podeli

"Prema prvim, preliminarnim proverama, Kosmajcu su lična dokumenta izdata u skladu sa važećim zakonskim propisima. Proverama u raspoloživim evidencijama utvrdjeno je da su Kosmajcu prva lična karta i pasoš u Trebinju izdati 2002. godine", navodi se u saopštenju.

Trebinjska policija je upozorila da je izdavanje dokumenata Kosmajcu "samo jedna u nizu potvrda o slabostima Zakona o prebivalištu građana BiH, kojim je omogućeno da se lična dokumenta izdaju bez provera".

"I ovaj slučaj jasno potvrđuje potpunu opravdanost donošenja odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provera istinitosti podataka prilikom prijava prebivališta na teritoriji Republike Srpske od 17. aprila 2014", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se ovom odlukom "onemogućavaju zloupotrebe i manipulacije u vezi sa prebivalištem građana".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić označio je Kosmajca kao najvećeg narko-dilera u zemlji, a mediji su pre par dana objavili da je on prvo pobegao u Crnu Goru, odakle se navodno kasnije prebacio u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu