Novi predsednik preti separatistima

Novoizabrani ukrajinski predsednik Petro Porošenko poručio da zločini proruskih separatista na istoku Ukrajine neće proći nekažnjeno.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

08:32

Default images

"Moramo sve da učinomo da bismo bili sigurni da drugi Ukrajinci neće biti žrtve terorista i bandita. Ti zločini neprijatelja ukrajinskog naroda neće ostati nekažnjeni", rekao je Porošenko, javile su ukrajinske agencije.

Ukrajiski ministar odbrane Mihailo Koval danas bi trebalo da se obrati medijima u trenutku kada se u zemlji kriza nastavlja.

Istovremeno, danas bi predstavnici Ukrajine i Rusije trebalo u Berlinu da razgovaraju o gasu, u prisustuvu evropskog komesara za energetiku Gintera Etingera. Rusija tvrdi da Ukrajina duguje 3,5 milijardi dolara za gas.

Juče je u napadu pobunjenika stradalo 14 ukrajinskih vojnika, uključujući i jednog generala. Oni su stradali kada je oboren ukrajinski helikopter. Neke agencije su prenele da su bila oborena dva helikoptera iznad Slavjanska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: