Stiže pomoć iz Kanade i Norveške

Beograd -- Vernici SPC u Kanadi do 25.maja prikupili su više od 250.000 dolara za pomoć poplavljenima u Srbiji, saopštila je Eparhija kanadske SPC. I Norveška šalje pomoć.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Eparhije, pomoć je prikupljena u akcijama Dobrotovrnog fonda "Sveti car Lazar".

Pokrenuta je i peticija kojom se od kanadske vlade traži da odlučnije pomogne Srbiji nakon poplava.

A, norveška aviokompanija Norvegian odobrila je više letova za Beograd kojima će biti dopremljena humanitarna pomoć za ugrožene u katastrofalnim poplavama, dok je kompanija Telenor, koja posluje i u Srbiji, spremna da plati troškove kamionskog prevoza pomoći koju su prikupili Srbi u Norveškoj.

Kako je Tanjugu rečeno u ambasadi Srbije u Oslu, u prvih nekoliko letova kompanije Norvegian biće dopremljeno 17 paleta deterdženta i sredstava za ličnu higijenu koju je obezbedila kompanija Lileborg.

Radi se o dve tone humanitarne pomoći, a sve troškove transporta, skladištenja i ostalog snosiće norveška aviokompanija. Vrednost deterdženta je 30.000 evra.

Kompanija Telenor je izrazila spremnost da plati troškove kamionskog prevoza iz Osla do Beograda kako bi se u Srbiju dopremila humanitarna pomoć koju su prikupili Srbi u Norveškoj.

Očekuje se da ta pomoć počne da se transportuje početkom ili sredinom naredne nedelje.

Inače, cena kamionskog prevoza od Osla do Beograda u proseku iznosi 5.000 evra.

Norvegian i Telenor su pokrenule akciju na inicijativu ambasade Srbije u Oslu.

strana 1 od 241 idi na stranu