Šabac u podne stabilan, jača nasipe

Na poplavljenim područjima opštine Šabac oko 12.30 sati situacija je stabilna, a radi se na dodatnom utvrđivanju nasipa reke Save.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

13:48

Default images

Zamenik načelnika Kriznog štaba Boban Virmančević je naglasio da je nastavljena evakuacija ljudi i stoke iz okolnih sela koja su najugroženija."U odnosu na jutros situacija je nepromenjena, odnosno stabilna, ali i dalje je neophodna puna ozbiljnost i zato smo nastavili na aktivnostima na utvrđivanju nasipa", rekao je on.

Nivo Save je tokom noći opao za pet centimetara, a uprkos tome i nastavku snižavanja vodostaja, kome doprinosi izuzetno toplo vreme, nasipi se utvrđuju na više lokacija oko sela Drenovac.

Uz pripadnike Vojske Srbije i sektora MUP-a za vanredne situacije i građane angažovani su i pripadnici spasilačkih jedinica iz Rusije, Francuske, Crne Gore i Austrije.

U centru Šapca, iako je i dalje na snazi vanredna situacija, život se odvija normalno, prodavnice rade i dobro su snabdevene, javlja Tanjugov reporter sa mesta zbivanja.

Na lokalni stadion jutros je stigao i ruski helihopter K-32 sa tri tone humanitarne pomoći, uglavnom u hrani, a tu je i sto pripadnika ruskih spasilačkih jedinica.

Među njima je i 20 ronilaca sa specijalnom opremom, koji zahvaljujući svom iskustvu, ali i specijalnoj obuci i opremi, znatno doprinose odbrani ovog grada od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: