Ronioci GSS poslati u Požarevac

Gorska služba spasavanja saopštila da je prepodne uputila svoju ronilačku ekipu u Požarevac i da je ta ekipa je upućena na poziv Sektora za vanredne situacije.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

13:21

Default images

Iz Gorske službe navode i da je nastavljena evakuacija ugroženih stanovnika u Obrenovcu.

Gorska služba spasavanja je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS Srbije koju su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas tu službu spasavanja sačinjava oko 200 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Zakonom o vanrednim situacijama, Gorska služba spasavanja Srbije je uvrštena u činioce zaštite i spasavanja u Srbiji i definisana kao strateški partner Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za izvodjenje spasavanja na nepristupačnim terenima.

Načelnik Gorske službe spasavanja Srbije je član Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: