100.000 domaćinstava bez struje

Oko 100.000 domaćinstava u Srbiji trenutno bez struje. Ekipe su na terenu i rešavaju probleme, kaže za RTS ministar energetike Aleksandar Antić.

Izvor: Beta, RTS

Četvrtak, 15.05.2014.

10:10

Default images

Obilne kiše i nevreme najviše problema izazvali su u distributivnom sistemu preduzeća Elektrosrbija i najkritičnije je na području Valjeva, Loznice, Čačka i Lazarevca, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije.

U EPS su od juče na snazi vanredne mere.

Zbog opasnosti i ugrožavanja bezbednosti jutros su isključene trafostanice "Lazarevac" i "Lešnica", jer se nivo vode podigao do komandne ploče.

Da bi se zaštitili ljudi, isključuju se pojedini dalekovodi, trafostanice, a veliki broj domaćinstava zahteva da im se isključi napajanje.

Na području Elektrodistribucije Beograd nema većih kvarova, a kako je saopšteno, kratkotrajni prekidi zbog velike vode otklanjaju se u najkraćem roku.

Na teritoriji Elektrovojvodine, Centra i Jugoistoka snabdevanje potrošača električnom energijom je redovno i nema poteškoća uzrokovanih obilnim padavinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: