"Razgovor sa Rusijom neprihvatljiv"

Bivši ukrajinski premijer i predsednički kandidat Julija Timošenko pozvala je svog suparnika Pjotra Porošenka da odustane od ideje da Kijev razgovora sa Rusijom

Izvor: B92

Subota, 26.04.2014.

21:51

Default images

Bivši ukrajinski premijer i lider partije Otadžbina Julija Timošenko, koja je predsednički kandidat, pozvala je svog glavnog suparnika na izborima Pjotra Porošenka da odustane od svog predloga da Kijev vodi razgovore sa Rusijom.

"Želim još jednom da podvučem da je predlog Pjotra Porošenka upućen Ruskoj Federaciji da Rusija treba da odredi mesto i vreme razgovora neprihvatljiv. Pregovarački proces vodjen u formatu EU-SAD-Rusija ne sme da bude narušen", navela je u saopštenju Timošenko, prenela je agencija Itar Tas s.

Ako iko od političara prekine pregovarački proces sada i prekine oštre sankcije prema Rusiji, to će praktično legalizovati okupaciju Krima i predstavljaće prihvatanje ruskih ultimatuma, smatra Timošenko, koja je dodala da bi to u osnovi značilo kapitulaciju.

Porošenko je u petak predložio Moskvi da odredi mesto i vreme razgovora, optužujući Rusiju da nije voljna da primenjuje odredbe iz ženevskog sporazuma, postignutog 17. aprila s ciljem deeskalacije tenzija u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: