Timošenkova Putinu: Pobedićemo mi

Kijev -- Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka, obratila se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rečima: "Rat protiv Ukrajine biće kraj vašeg režima".

Izvor: Tanjug
Podeli

Bivša ukrajinska premijerka i jedna od kandidatkinja na predstojećim predsedničkim izborima u toj zemlji, Julija Timošenko, proglasila je danas ruskog predsednika Vladimira Putina "lično odgovornim" za mučenje i ubistvo odbornika gradske skupštine grada Gorlovke, Volodimira Ribaka.

Tela Ribaka i Pavela Kovelke, još jednog člana ukrajinske stranke "Otadžbina", na čijem je čelu Timošenkova, nađena su nedavno u Slavjansku, nakon što su bili kidnapovani, a ukrajinske vlasti su za ubistva optužile ruske aktiviste koji kontrolišu taj grad.

Julija Timošenko se na svom ličnom Internet-sajtu direktno obratila Putinu rečima: "Sada mu se obraćam direktno: naša borba nije borba protiv ruskog naroda. Mi se borimo protiv vaših imperijalnih ambicija."

"Rat protiv Ukrajine biće kraj vašeg režima. Budite sigurni: mi ćemo pobediti, a vaši ljudi će odgovarati za sve zločine", istakla je Timošenkova, dodajući da će Ukrajina biti ujedinjena i mirna.

Svet

strana 1 od 488 idi na stranu