Ružić: Projekat UN i za Knjaževac

Ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić posetio Knjaževac i najavio trogodišnji projekat "Progres 2" za unapređenje funkcionisanja lokalnih uprava

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

16:05

Default images

Vrednost projekta je 24,6 miliona evra, a počeće u aprilu.

"Progres 2" sprovodi Agencija UN za projektne usluge, a Knjaževac je jedna od 34 jedinice lokalne samouprave s prostora jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije koje su obuhvaćene tim projektom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, projekat finansiraju Evropska unija iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) i Vlada Švajcarske u ukupnoj vrednosti od 24,6 miliona evra.

Trogodišnji projekat koji će početi u aprilu 2014. ima za cilj da doprinese održivom razvoju ovog dela Srbije kroz unapređenje funkcionisanja lokalnih samouprava, unapređenje poslovnog ambijenta i preduzetništva, odnosno zapošljavanje i socijalno zbrinjavanje najugroženijih kategorija stanovništva.

Ružić je posetio i fabriku obuće "Leda", koja zapošljava više od 900 radnika, a sarađuje, kako se navodi, sa svetskim brendovima poput Dolče Gabana, Moskino, Pol Smit.

Godišnje se u fabrici proizvede oko milion pari obuće namenjenih izvozu u Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: