MUP Ukrajine: Služimo narodu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine saopštili su da podržavaju težnju Ukrajinaca ka demokratskim promenama.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

12:02

Default images

MUP predlaže građanima udruživanje napora radi građenja "zaista nezavisne demokratske pravne evropske države", prenela je ukrajinska agencija Ukrinform.

"U ovom složenom trenutku novije istorije Ukrajine, pripadnici organa unutrašnjih poslova ukazuju da služe isključivo ukrajinskom narodu i u potpunosti deli težnju gradjana ka što bržim promenama", navedeno je u saopštenju.

Saopštenje je objavljeno na internet stranici MUP-a, a u njemu se izražava žaljenje zbog žrtava koje su poginule tokom protesta.

Policija je izrazila uverenje da će dostojno poštovanje žrtvama biti ukazano "nedopuštanjem tragedije bratoubistva, očuvanje sabornosti države, osiguranje nacionalnog pomirenja svih građana, zaštita njihovog zdravlja i života, bezbednog života".

Policija je, takođe, pozvala građane na zajedničko osiguranje pravnog poretka i nedopuštanje uništenja bezbednosne infrastrukture.

"Ujedinimo nase snage u stvaranju zaista nezavisne demokratske pravne evropske države", pozivaju pripadnici MUP u saopštenju koje je prenela ukrajinska državna agencija.

Prema najnovijem bilansu Ministarstva zdravlja Ukrajine, tokom sukoba antivladinih demonstranata i policije koji su obnovljeni 18. februara, poginulo je najmanje 77 osoba, a više od 600 je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: