Tijanin novac ide Institutu

Beograd -- Roditelji Tijane Ognjanović, koja je preminula u Hjustonu ne dočekavši transplantaciju srca, preostali novac od njenog lečenja daće Institutu za majku i dete.

Izvor: Blic, Politika, Tanjug
Podeli

Prema pisanju Blica, 1,6 miliona evra, koliko je preostalo od njenog lečenja, otići će na adaptaciju prostora i kupovinu najsavremenije opreme, kao i za edukaciju tri lekara i stomatologa Instituta. Ognjanovići su već bili u Ministarstvu zdravlja i ministarki Slavici Đukić Dejanović izneli svoj plan šta će uraditi s preostalim novcem, dodaje list.

Današnja "Politika" piše da je porodica Ognjanović predložila u Ministarstvu da novac bude uložen u rekonstrukciju Instituta za majku i dete i to odeljenja namenjenog za postoperativno lečenje malih bolesnika, koje treba da se opremi najsavremenijim aparatima.

Ministarka Đukić Dejanović upoznala je Ognjanoviće sa stavovima relevantnih stručnih komisija, njih 30, sa kojima se u međuvremenu konsultovala, kao i sa mišljenjem relevantnih institucija za lečenje dece - Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj ulici i Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

Prvi su izneli mišljenje o tome gde novac treba da ode, a drugi su ukazali na opremu koja nedostaje, kao i na spisak mališana kojima je neophodno lečenje u inostranstvu, ali ne mogu da odu zbog nedostatka novca.

Podsetimo, građani su za lečenje male Tijane, koja je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, uplatili ukupno 2.580.000 evra, a na računu je ostalo 1.665.000 evra, nakon što je plaćena njena operacija, prevoz i neophodni troškovi. Njeni roditelji su po okončanju sudskog postupka saopštili da će preostali novac biti dat u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu