"Ulazim u trku za predsednika SNS"

Beograd -- Vladimir Cvijan objavio da ulazi u trku za predsednika Srpske napredne stranke. "Od danas ulazim u predizbornu kampanju", rekao Cvijan novinarima u skupštini.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

On je rekao da SNS i njen lider Aleksandar Vučić rade ono protiv čega su se naprednjaci borili i da ga je sramota kada to gleda. "Moja SNS se pretvorila u sve ono protiv čega smo se borili", kazao je Cvijan i kao najveći problem istakao to što je sve u rukama Aleksandra Vučića. Izbori u SNS trebalo bi da se održe 25. januara.

Predsedništvo stranke postaje "bilten" na temu ko će sledeći biti uhapšen, rekao je Cvijan.

"Predsedništva SNS su se pretvorila u bilten o tome ko treba da bude uhapšen... neka sudovi i tužilaštva vode računa o tome, a ne stranački organi", kazao je Cvijan.

Cvijan tvrdi da se na poslednje tri sednice Predsedništva stranke govorilo ko će sve biti uhapšen, uključujući Milana Beka, Miodraga Kostića, Dušana Spasojevića (DS), Mlađana Dinkića, Veroljuba Stefanovića ( "jer Vučić ne može da ga smeni"), neke ljude iz SNS ( "jer ih Vučić ne voli"), nekoliko direktora, Marka Jakšića (DSS), Čedomira Jovanovića, Dragana Đilasa...a, tvrdi Cvijan, "naručeno" je i hapšenje Dušana Bajatovića.

Cvijan je dodao da je u istom kontekstu pominjan i član SNS Dmitar Đurović, direktor preduzeća Koridori Srbije.

Prema njegovim rečima, mnogi u stranci su se povukli, jer jedan čovek o svemu odlučuje i kao primer naveo Beograd, rekavši da je jedan čovek odlučio da na čelo Beograda dodje, na primer, Goran Vesić.

"“U stranci sam već nekoliko godina, a nikada nisam upozna Sinišu Malog, ko je njega predložio, a vidimo iz medija da je on prijatelj sa jednim čovekom”, rekao je Cvijan.

"To više neće moći", uveren je Cvijan.

Po njegovim rečima, optužnica protiv biznismena Miroslava Miškovića je besmislena i zapravo je reč o emotivnom problemu koji Vučić ima sa optuženim. Pojedinim predsednicima opština i gradonačelnicima rečeno je da, ili podnesu ostavke, ili će biti pokrenute istrage protiv njih, rekao je on.

Cvijan je naglasio da će se boriti pošteno i da će se“svakako držati Ustava, zakona i izvornog programa stranke" i "posavetovao" Vučića da se i on "ovaj put drži principa i zakona”.

“Obećali smo građanima u kampanji 2012. godine da ćemo imati normalnu državu, normalne izbore, da više nećemo imati sukoba tokom izbora, da više neće biti kupovine glasova, ali me zaista sramota kada vidim da moja SNS i njen lider, još uvek Aleksandar Vučić, rade upravo ono protiv čega smo se borili”, rekao je Cvijan.

Cvijan je optužio Vučića, kako je rekao, glavnog nazovi borca protiv korupcije", da zlooupotrebljava zakon, da namešta afere i zapitao ga zašto se sednice predsedništva stranke pretvaraju u pravljenje "biltena" ko će biti uhapšen”.

"Šta će biti ako tebe uhapse", zapitao je Cvijan i "obećao" da će on "ustati protiv toga", ukoliko se to dogodi.

On je rekao da se ceo program SNS sveo na osvetničku politiku prema opoziciji".

Sa predsednikom Tomislavom Nikolićem još nije razgovarao, kaže, ali će razgovarati sa svima.

"Ne plašim se", rekao je i dodao da se njegov protivkandidat plaši, te da je zato, kako tvrdi, na poslednju sednicu predsedništva u svoju stranku došao sa obezbeđenjem.

Najavio je da će tokom kampanje u stranci posetiti odbore SNS u kojima, kako je rekao, postoje problemi i ako o tome ne sme da se priča. Cvijan je kazao da će obići i pretučenog člana DS Danila Babića iz Vrbasa koga su, kako tvrdi, tukle osobe bliske naprednjacima.

"Otvoreno ću vam reći, bilo je napada (na Babića)", rekao je Cvijan.

Prema njegovim rečima, opozicija je u pravu kada kaže da je ekonomska situacija katastrofalna i da će biti otpušteno 60.000 ljudi. Cvijan je kazao da nema stranih investicija, osim "jednog polovnog aviona".

On je pozvao Vučića da se vrati izvornim načelima stranke i rekao da se nada "kulturnoj" izbornoj kampanji za lidera naprednjaka. Izbori u SNS trebalo bi da se održe 25. januara.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović je gostujući u "Kažiprstu" komentarišući najave Vladimira Cvijana da će se kandidovati za mesto predsednika stranke, rekla da ne veruje da će "jedan čovek biti problem za stranku koja ima 400.000 ljudi".

"Nije tajna da novinari stalno pitaju o Oliveru Antiću i Cvijanu. Treba razgovarati o tome, zašto neko izjavljuje nešto po medijima, a da se pre toga na organima stranke nismo dogovorili o tome, makar da smo dogovorili okvir. Ne mogu kroz medije da se plasiraju spekulacije, već je potrebno da prvo mi razgovaramo, a ako se nekome to ne dopada, ako mu ne odgovara okvir onda se zna šta je sledeće", rekla je ona.

Vladimir Cvijan je od aprila 2010. član Srpske napredne stranke. Od 2005. do 2009. bio je u savetničkom timu bivšeg predsednika Borisa Tadića, zadužen za pravna pitanja, a u februaru 2009. postaje vršilac dužnosti generalnog sekretara Predsedništva.

U martu 2010. je podneo ostavku na to mesto, uz napomenu da poseduje„dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 240 idi na stranu