"Izbori u isto vreme i to što pre"

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je važno da se parlamentarni izbori održe što pre, odnosno u isto vreme kada i lokalni izbori u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

23:08

Default images

Kako izbora bi vlast, kako navodi, mogla da se posveti ekonomskom i društvenom oporavku.

"Vreme je da se kaže da su nam potrebni parlamentarni izbori, da to nije pitanje stranačkog računa, već boljitka za državu", rekao je Anđelković Tanjugu i dodao da o tim izborima treba da se slože relevantni politički činioci.

Treba, konačno, da se razreše tenzije po tom pitanju, da bi nakon toga, vlast mogla da se posveti ekonomskom i društvenom oporavku.

"Zvanične najave da republički izbori mogu biti održani zajedno sa gradskim deluju mi krajnje racionalno, jer da bi Srbija stvarno krenula dalje, potrebna joj je stabilnost i potrebno joj je da oni koji drže vlast znaju da u narednim godinama neće biti izbora", istakao je Anđelković i dodao da je teško sada reći kada će oni tačno biti održani.

Srbija je, prema njegovim rečima, došla do granice ekonomske propasti i da bi krenula dalje, nužno je da se "energično suočimo sa problemima" i da je to razlog zbog koga bi bilo dobro da "što pre obavimo parlamentarne izbore, da iz njih proizađe vlast koja je čvrsta, relativno homogena i koja može da uradi ono što je neophodno za državu i naciju".

O terminu u kome bi takvi "kombinovani izbori" mogli da budu organizovani proteklih dana se spekulisalo i u medijima, a "Večernje novosti" procenjuju da će Beograđani na birališta najverovatnije izaći 16. marta i da postoji mogućnost da se istog dana glasa i u čitavoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: