Niš: Nakon pomilovanja silovao ženu

Niška policija uhapsila Vučka M. (68) zbog sumnje da je izvršio silovanje. Mediji navode da je reč o najpoznatijem srpskom osuđeniku, kog je pomilovao Nikolić.

Izvor: B92, Beta

Petak, 15.11.2013.

11:37

Default images

U policijskom saopštenju se navodi samo da je privedeni Vučko M. juče oko 17 sati u svojoj kući u Nišu silovao četrdesetsedmogodišnju ženu, koja je kod njega radila kao spremačica, kao i da je on povratnik u vršenju teških krivičnih dela.

Reč je o Vučku Manojloviću, o kom se ranije pisalo kao o "najpoznatijem srpskom zatvoreniku", kome je, nakon višegodišnjeg boravka u zatvoru, smrtna kazna preinačena u doživotnu robiju.

Manojlović se ponovo tereti za silovanje. Ovoga puta je silovao svoju 48-dišnju spremačicu, ali njegova rodbina tvrdi da je nevin i da je u pitanju nameštaljka.

"Kakva bre spremačica, njemu sestre čiste...", kažu njegovi rođaci za B92.

Žrtva je izjavila da je Manojlovića zatekla pijanog i da joj je naredio da se skine. Imajući u vidu njegovu kriminalnu prošlost i plašeći se za svoj život, nije imala drugog izbora. Manojlović je pre tačno devet meseci izašao na slobodu, posle pomilovanja koje je potpisao predsednik Tomislav Nikolić. Još 2007. godine je izjavio da se nadao pomilovanju, jer je robiju izdržavao pre svega kao žrtva režima.

On je upućivao molbu za pomilovanje i prethodnom predsedniku Borisu Tadiću, još 2006, ali i novom Tomislavu Nikoliću. Nova molba, kako je svojevremeno pisala "Politika", dopunjena je medicinskom dokumentacijom o pogoršanom zdravlju osuđenika, a u njoj je bilo naglašeno izuzetno dobro vladanje u dosadašnjem toku izdržavanja zatvorske kazne.

Sam Manojlović je tvrdio da nije kriv i da je nevin osuđen po diktatu nekadašnjeg režima. U novembru 1985. osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora zbog kidnapovanja i ubistva zamenika okružnog tužioca Dragomira Krstića u Leskovcu i još nekih krivičnih dela. Godinu dana kasnije, Vrhovni sud Srbije preinačio je Manojloviću zatvorsku kaznu od 20 godina u smrtnu, koja je odlagana i nije izvršena.

Posle ukidanja najstrože kazne u našoj zemlji, marta 2002, Manojloviću je smrtna preinačena u maksimalnu vremensku kaznu od 40 godina zatvora.

Njega je naposletku pomilovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, početkom februara 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: