Asad se priprema za napad

Istanbul -- Sirijski predsednik Bašar al-Asad premestio je vojnu opremu i osoblje na civilna područja i postavio zatvorenike na vojnim lokacijama kao ljudski štit.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ova akcija je sprovedena u slučaju vazdušnih udara Zapada, saopštila je danas sirijska opozicija.

Opoziciona koalicija sa sedištem u Istanbulu saopštila je da su rakete, skad projektili, lanseri i vojnici prebačeni na lokacije medju kojima su i škole, univerzitetske spavaonice i vladine zgrade.

"Izveštaji iz Sirije potvrđuju da je Asad naložio i da zatvorenici budu prebačeni na mesta koja su vojne mete i budu upotrebljeni kao ljudski štit u slučaju mogućih vazdušnih udara Zapada", stoji u saopštenju koalicije, koje je preneo Rojters.

Britanska agencija navodi da nije mogla nezavisno da potvrdi ove navode, a pokušaji dobijanja izjave sirijskih zvaničnika nisu bili uspešni.

Opoziciona koalicija je prethodno pozvala američki Kongres da podrži vojnu intervenciju i poručila da je nereagovanje međunarodne zajednice po pitanju konflikta u Siriji, koji je ušao u treću godinu, osnažio Asada i omogućio eskalaciju nasilja.

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da SAD imaju nove dokaze da je sirijski režim koristio nervni gas sarin protiv svog naroda.

strana 1 od 479 idi na stranu