Povređena deca, vrteška bez dozvole

Pao ringišpil u Salakovcu kod Požarevca, povređeno desetoro dece. Uhapšen vlasnik ringišpila koji nije imao dozvolu, kao ni vlasnik ringišpila u Sokobanji.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 31.07.2013.

00:38

Default images

Poslednji slučaj rušenja ringišpila dogodio se sinoć oko 23 časa u mestu Salakovac, u opštini Malo Crniće, tokom turnira u malom fudbalu u dvorištu OŠ "Moša Pijade", kada je pukla i urušila se konstrukcija ringišpila visoka četiri metra.

"Deca su dovežena sanitetima i privatnim kolima u prijemnu Urgentnu službu požarevačke bolnice. Sva deca su pregledana od strane dežurnih lekara i ortopeda. Kod svih su konstantovane lake telesne povrede", kaže za B92 direktor požarevačke bolnice Srećko Božić.

"Povređene su tri devojčice i dva dečaka. Radi se o oguljotinama i nagnječenjima mekog tkiva ruku, nogu i glave. Po zbrinjavanju sva deca puštena su na kućno lečenje", dodao je on.

Požarevačka policija odredila je zadržavanje vlasniku ringišpila Miroslavu N. (55) iz Žabara zbog izazivanja opšte opasnosti, rekla je danas agenciji Beta portparolka Policijske uprave u Požarevcu kapetan Jasmina Tišma.

Osumnjičenog će policija, u zakonom predviđenom roku i uz krivičnu prijavu, predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Proverava se da li postoji i krivično delo neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću. Policija takođe utvrđuje i odgovornost organizatora skupa kao i odgovornost vlasnika parcele na kojoj je postavljen ringišpil.

Policija je utvrdila da vlasnik ringišpila nije imao dozvolu za rad, prenosi Tanjug. Slično se dogodilo i u Sokobanji, u martu ove godine, kada je devetoro prvaka iz Kruševca povređeno, od nih jedan teže, kada se polomio stub ringišpila. Policija je privela vlasnicu zabavnog parka, koja nije imala dozvolu za ringišpil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: