Lazarevac: Preletanje ili ne?

Lazarevac -- Tri mesna odbora DS iz opštine Lazarevac sa ukupno 200 članova prešla su u SNS, tvrdi lokalna GEM televizija. Demokratska stranka odmah odbacila sve navode.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Opštinski odbor DS u Lazarevcu negirao je da je u redove naprednjaka iz tog mesta prešlo 200 članova DS istakavši da je to uradilo njih osmoro.

"Istina je da je, umesto 200 članova kako su preneli mediji, u redove SNS prešlo osmoro ljudi", navodi se u saopštenju.

Lazarevački DS navodi i da se tu radi o "već oprobanom receptu SNS širom Srbije da otkazima ili nuđenjem funkcija i radnih mesta, menjaju broj odbornika mimo volje građana u opštinama širom Srbije".

Navodi se i da su "ovi prelasci samo delić jedne šire slike" i da je "jasno da SNS nema kadrove koji bi promenili Srbiju na bolje"

Predsednik Opštinskog odbora naprednjaka u Lazarevcu Dragan Jevtić prethodno je rekao da su tri mesna odbora DS sa oko 200 članova, prešla u SNS.

U OO SNS prešla su tri mesna odbora lazarevačkih demokrata iz Zeoka, Brajkovca i mesne zajednice "Dušan Petrović Šane", rekao je Jevtić na konferenciji za novinare, a prenela lokalna GEM televizija.

Vladajuću koaliciju u Lazarevcu čine SPS, DS i SNS, dok su u opoziciji DSS, Grupe građana "Lazarevac naša kuća" i "Klub ljubitelja Lazarevca" i SRS.

Ta televizija prenela je izjavu predsednika Opštinskog odbora SNS Dragana Jevtića, koji je rekao da su iz DS u redove naprednjaka prešli članovi mesnih odbora iz Zeoka, Brajkovca i lazarevačke mesne zajednice "Dušan Petrović Šane".

U SNS su kazali da očekuju prelaske članova i drugih političkih partija, što u opštinskom odboru DS ocenjuju kao "politički marketing", prenosi GEM televizija.

Skupština opštine Lazarevac ima 61 odbornika, a posle izbora 2012. godine većinu na vlasti čine SPS, DS i SNS sa 34 mandata. U predizbornoj koaliciji sa SPS bila je JS, a sa SNS bili su NS, PUPS.

Predsednik opštine je Dragan Alimpijević (SPS), njegov zamenik Bojan Stević, a predsednik lokalnog parlamenta Dragan Milinković (DS). U opoziciji je 27 odbornika DSS, GG "Lazarevac naša kuća", GG "Klub ljubitelja Lazarevca" i SRS.

Ranije danas, portal 021 objavio je da je Ivan Ferko, nekadašnji visoki funkcioner novosadskih demokrata, napustio je prošle nedelje DS i prešao Jedinstvenu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu