"Istorijski iskorak Dačićeve vlade"

Odluka Evropskog saveta da otpočne pregovore u januaru istorijski je iskorak koji je napravila vlada Ivice Dačića, izjavio je predsednik IO SPS-a Branko Ružić.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Nedelja, 30.06.2013.

23:57

Default images

Ta odluka će znatno olakšati dalje poteze naše države, kaže Ružić.

"Naravno da smo, poučeni dosadašnjim turobnim dvodecenijskim iskustvom na polju saradnje sa međunarodnom zajednicom, nakon svih koraka koje smo napravili, očekivali više, ali je očigledno da smo zaslužili upravo ovo što smo dobili", kazao je Ružić za „Novosti“.

On naglašava da se međusobno poverenje gradi i da će ovaj iskorak umnogome olakšati dalje poteze naše države, jer je ova vlada uspela da povrdi kredibilitet u međunarodnoj areni.

Na pitanje o odnosima s naprednjacima, Ružić kaže da je saradnja na republičkom nivou "krajnje korektna i u interesu građana", a "što se nekih neprincipijelnih poteza od strane SNS tiče, ni na koji način ne afirmišu globalni dogovor koji smo postigli".

"Neka im služi na čast, mada je ta kategorija odsutna u politici. Ipak, uveren sam da se stvar može popraviti i da će to i biti slučaj. Postoje lokalne specifičnosti koje nekada mogu biti opravdanje, ali ne želimo da prepoznamo u nekim potezima tendenciju. Svakako, naša korektnost ima granicu, ali nadam se da ona neće biti pređena", rekaoje Ružić.

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji vlade, Ružić kaže da će razgovori o tome krenuti zvaničnim kanalima kada to odluče lideri koalicije.

Ružić kaže da bi bilo najprirodnije da se utvrde jasni i egzaktni, a ne paušalni, kriterijumi na osnovu kojih će se analizirati i ocenjivati rad svakog ministra.

Na konstataciju da se pominje kao naslednik Milutina Mrkonjića, Ružić navoodi da bi svakome bila čast da nasledi "osvedočenog graditelja koji je obeležio čitavu jednu epohu", ali je uveren da će Mrkonjić, "kao i do sada, davati puni doprinos jačanju infrastrukture u zemlji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: