"Hezbolah će se boriti za Asada"

Bejrut -- Lider libanskog ekstremističkog pokreta Hezbolah nagovestio je da će se njegovi borci umešati u sirijski sukob na strani režima ukoliko za to bude potrebe.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Šta mislite da bi se dogodilo u budućnosti ako bi se stanje pogoršalo tako da se ukaže potreba za intervecijom snaga otpora u ovom sukobu?", upitao je Šeik Hasan Nasralah.

On je izrazio uverenje da sirijski pobunjenici neće moći da poraze snage predsednika Bašara al-Asada, ističući da Damask "ima prave prijatelje u regionu" i da "svet neće dozvoliti da Sirija padne u ruke Americi ili Izraelu", javio je AP.

Hezbolah i Teheran su bliski saveznici sirijskog predsednika, a Nasralah je naglasio da u Siriji zasad nema ni iranskih snaga.

Sirijska opozicija ranije je optužila Hezbolah da je poslao borce da pomognu sirijskom režimu koji pokušava da uguši pobunu u zemlji koja traje više od dve godine.

Ranije se spekulisalo i o tome da se na Asadovoj strani bore i iranske elitne trupe.

Svet

UN, Irak i sloboda medija

Njujork -- UN i organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč pozvale su Irak da poništi suspenziju licenci za 10 satelitskih TV kanala.

Svet utorak 30.04. 22:55 Komentara: 0

Obama za zatvaranje Gvantanama

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama izjavio da će u Kongresu ponovo pokrenuti priču o zatvaranju baze Gvantanamo u kojoj su pritvoreni osumnjičeni islamski ekstremisti.

Svet utorak 30.04. 21:28 Komentara: 2

Presuda zbog smrti 156 gostiju

Moskva -- Sud u sibirskom gradu Permu osudio je 7 osoba na zatvorske kazne od četiri do 10 godina zbog požara u noćnom klubu u gradu Uralu, u kom je stradalo 156 ljudi.

Svet utorak 30.04. 19:58 Komentara: 0
strana 1 od 340 idi na stranu