Dagestan: Saslušanje zbog napada

Moskva -- Delegacija Ambasade SAD u Moskvi otišla je u Dagestan da bi saslušala roditelje dvojice glavnih osumnjičenih za atentat u Bostonu.

Izvor: Beta
Podeli

"Delegacija američke ambasade u Moskvi je juče otišla u Dagestan u okviru saradnje s ruskom vladom, da bi saslušala roditelje osumnjičenih", rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik ambasade.

On je kazao da ruska vlada sarađuje s Federalnim istražnim biroom (FBI) kako bi istraga dvostrukog bombaškog napada tokom maratona u Bostonu bila uspešno završena.

Anzor i Zubejdat Carnajev, roditelji glavnih osumnjičenih za napad, žive u Dagestanu. Njihov stariji sin, Tamerlan je umro prošle nedelje od posledica ranjavanja tokom razmene vatre s policijom.

Njegov brat, 19-godišnji Đohar Carnajev je povređen. On je optužen za upotrebu oružja za masovno uništenje, a ako bude proglašen krivim, preti mu smrtna kazna.

Đohar je juče izjavio da je njegov brat bio organizator napada i negirao umešanost međunarodnih terorističkih organizacija.

U bombaškom napadu tokom maratona u Bostonu 15. aprila poginule su tri osobe, a povređeno je više od 180 ljudi.

Svet

UN, Irak i sloboda medija

Njujork -- UN i organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč pozvale su Irak da poništi suspenziju licenci za 10 satelitskih TV kanala.

Svet utorak 30.04. 22:55 Komentara: 0

Obama za zatvaranje Gvantanama

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama izjavio da će u Kongresu ponovo pokrenuti priču o zatvaranju baze Gvantanamo u kojoj su pritvoreni osumnjičeni islamski ekstremisti.

Svet utorak 30.04. 21:28 Komentara: 2

Presuda zbog smrti 156 gostiju

Moskva -- Sud u sibirskom gradu Permu osudio je 7 osoba na zatvorske kazne od četiri do 10 godina zbog požara u noćnom klubu u gradu Uralu, u kom je stradalo 156 ljudi.

Svet utorak 30.04. 19:58 Komentara: 0
strana 1 od 340 idi na stranu