"Teme su tačke i rokovi sporazuma"

Timovi za primenu briselskog sporazuma će razgovarati o redosledu realizacije dogovorenih tačaka i rokovima njihove primene, kaže Suzana Grubješić.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2013.

19:36

Default images

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić je kazala da razume trenutni stav Srba sa Kosova i Metohije o briselskom sporazumu i da ne očekuje da će oni promeniti svoj stav već nakon sutrašnjeg sastanka u Vladi Srbije, jer je za to "potrebno dosta pregovora i sastanaka do kojih će sigurno doći".

"Razumem trenutni stav Srba sa Kosova i Metohije i ne očekujem da će oni taj stav promeniti već sutra nakon sastanka u Vladi Srbije, jer je za promenu stavova potrebno dosta pregovora i sastanaka do kojih će sigurno doći", rekla je Grubješićeva za Radio-televiziju Vojvodine.

Na pitanje o ostavci Aleksandra Vulina na mesto direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ona je kazala da je ostavka lični čin i da ne želi da je komentariše.

Grubješićeva smatra da ni sam Vulin nema zamerke na tekst sporazuma, već, kako ga je ona razumela, na termin usvajanja, jer je on tražio da se sve odloži za nekoliko meseci, za šta "nije bilo vremena".

Ona ne očekuje da će nakon potpisivanja briselskog sporazuma uslediti "poplava" priznanja Kosova.

Kada je reč o dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU, ona je navela da će evropski komesar Štefan File, koji dolazi u Beograd, podrobnije objasniti izveštaj podnet Savetom ministara EU, koji je, kako je naglasila, za Srbiju najpovoljniji od svih prethodnih.

"Ne vidim način kako bi neko iz Evropske unije, posle onakog izveštaja Ketrin Ešton mogao da kaže da je protiv toga da Srbija dobije datum", rekla je potpredsednica Vlade za evropske integracije.

Grubješićeva je naglasila da Srbija spremno dočekuje dobijanje datuma i da je spremna da odmah krene u pregovore o pristupanju EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: