Dodik kao svedok odbrane Karadžiću

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik svedočiće 9. aprila pred Haškim tribunalom kao svedok odbrane na suđenju bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2013.

16:15

Default images

"Dodik će svedočiti 9. aprila kao svedok odbrane Radovana Karadžića. Još nije poznato o kojim događajima bi Dodik trebalo da svedoči", rekla je agenciji Fena portparolka Sekretarijata i sudskih veća Haškog tribunala Magdalena Spalinjska.

Na suđenju Karadžiću, koji se sam brani pred Haškim sudom, od sredine oktobra prošle godine, kada je počeo dokazni postupak, saslušano je 105 svedoka.

Optužnica tereti Karadžića za genocid u Srebrenici, progon nesrpskog stanovništva u BiH, teror nad civilima u Sarajevu snajperskim delovanjem i granatiranjem i za uzimanje pripadnika misije UN za taoce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: