Dogovor za istragu zločina u Dvoru

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić su dogovorili načine saradnje oko istrage zločina u Dvoru na Uni.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2012.

08:34

Default images

Avgusta 1995 su nepoznate osobe ubile 12 civila srpske nacionalnosti u Dvoru na Uni.

Kako je sinoć Tanjugu izjavio zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, Vukčević i Bajić su se dogovorili oko saradnje u tom predmetu, a učestvovali su i u ispitivanju dva svedoka.

Vukčević i Bajić su u Gradskom sudu u Kopenhagenu učestvovali u ispitivanju još dva pripadnika Danskog bataljona Mirovnih snaga UN koji su tada boravili u blizini mesta ubistava, dodao je Vekarić.

Reč je o osobama koje su 8. avgusta 1995. boravili u kampu u Dvoru na Uni "u vreme kada su nepoznati počinioci u vojnim uniformama u prostorijama škole i ispred škole ubili 12 civila, većinom mentalno ili telesno hendikepiranih lica", saopštilo je u petak srpsko tužilaštvo za ratne zločine.

Prethodno su, u januaru ove godine, predstavnici srpskog Tužilaštva za ratne zločine i hrvatske koilege su u Kopenhagenu prisustvovali i učestvovali u ispitivanju četiri pripadnika Danskog bataljona.

Nakon sprovedenih ispitivanja ovih svedoka, u cilju prikupljanja dokaza nastavljena su istraživanja i ispitivanja svedoka ovog zločina na teritoriji Srbije i Hrvatske, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: