Tači: Platforma Prištine je jasna

Gnjilane -- Platforma Prištine za dijalog su deklaracija o nezavisnosti Kosova, Ustav i zakoni i Rezolucija o normalizaciji odnosa sa Srbijom, izjavio Hašim Tači.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Moja platforma za razgovore sa Srbijom će biti Deklaracija o nezavisnosti Kosova, Ustav i zakoni i rezolucija Skupštine Kosova o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Mi ćemo raditi da obezbedimo bolji život naših gradjana u celoj zemlji", rekao je Tači u Gnjilanu.

Premijer Kosova je na novinarska pitanja o razgovorima sa Srbijom rekao da su o razgovorima informisani Skupština Kosova i političke partije, da je veoma značajno da je postignut široki konsenzus političkih partija i da postoji široka podrška SAD i Evropske unije u ovim razgovorima.

"Kao hitno je početak ili nastavak razgovora o svim sproazumima koje smo postigli u Briselu, kao što je integrisano upravljanje granicom, zatim potpuno uklanjanje paralelnih struktura bezbednosti i pravde, koje finacira i podržava Beograd, identifikacija nestalih tokom rata i drugo. Ovaj će se proces okončati integracijom Kosova u EU i NATO, ali i medjusobnim priznanjem Kosova od strane Srbije", kazao je on.

Ističući da vlada tesno saradjuje u ovom procesu sa opozicijom, pre svega DSK i AZBK, Tači je rekao da ti razgovori prevazilaze usko partijske i dnevnopolitičke interese i da je siguran da će stoga rezultati razgovora biti konkretni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu