Tadić veruje u pobedu 10. novembra

Podgorica -- Predsednik DS Boris Tadić izrazio je uverenje u pobedu na izborima za lidera demokrata. On kaže da će izbori za predsednika DS-a biti teški, ali je optimista.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Uvek sam optimista, da nisam - ne bih učestvovao u izborima. Uglavnom sam u životu pobedjivao na izborima koje je bilo nemoguće dobiti, a izgubio sam one koji su bili jasno dobitnički", rekao je Tadić Televiziji Crne Gore.

Uz to što veruje da će pobediti na izborima za predsednika DS-a, Tadić dodaje i da bi i svako drugo rešenje bilo pogubno za DS jer bi bilo uslovljeno interesima kapitala.

On je kazao da odnose Srbije sa Crnoj Gorom posmatra isto kao i kada je bio na funkciji predsednika Srbije. Upitan da li bi, sa sadašnje distance, nešto menjao u politici prema Crnoj Gori u odnosu na onu koju je vodio kao predsednik Srbije, Tadić je odgovorio odrično.

"Ne, ne bih ništa menjao", kazao je on.

Tadić je rekao da je nakon odlaska sa mesta predsednika Srbije razgovarao sa crnogorskim zvaničnicima Filipom Vujanovićem, Milom Djukanovićem i Rankom Krivokapićem, na temu odnosa izmedju dve države.

"Za mene je bilo važno da pojasnim šta se to zapravo desilo u crnogorskoj javnosti, odnosno na koji način su interpretirani moji pristupi politici izmedju dve države. Čini mi se da je bilo odredjenih nesporazuma. Dobio sam informaciju da je u crnogorskoj javnosti bilo interpretacija mojih sastanaka sa Srbima iz regiona koje su, po mom mišljenju, bile veoma neobične, odnosno potpuno pogrešne", naveo je Tadić.

strana 1 od 154 idi na stranu