Bata Živojinović u kritičnom stanju

Beograd -- Srpski glumac Velimir Bata Živojinović i doživeo je moždani udar i nalazi se u bolnici "Sveti Sava", gde mu se lekari bore za život.

Izvor: Beta, Press
Podeli

Živojinović je u bolnicu primljen u utorak uveče, potvrđeno je za Betu u toj bolnici. Njegovo stanje je i dalje kritično.

List Press je objavio da je Živojinović (79) doživeo težak moždani udar i da se nalazi u Specijalnoj bolnici za lečenje cerebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava". Izvor lista je rekao da glumac nije u komi, ali je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.

"Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira", kaže taj izvor za Press.

Jedan od velikana srpskog glumišta doživeo je srčani udar u oktobru 2006. godine, a bolovao je i od gangrene koju je pre tri godine izlečio na Kubi.

Kako se navodi, zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju. Srećom, od gangrene koji je ranije lečio, nema ni traga.

Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. godine. Debitovao je na filmu 1955. godine ulogom u "Pesmi sa Kumbare", a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Status je potvrdio ulogom u filmu "Valter brani Sarajevo", zbog čega je postao legenda, ne samo na prostoru SFRJ, već i u Kini.

Bavio se i politikom – bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata.

Društvo

Novinar traži pomilovanje

Subotica -- Novinar Laslo Šaš koji je u zatvoru zbog uvrede vođe desničarskog pokreta "64 županije" Lasla Torockaija traži pomilovanje od predsednika Tomislava Nikolića.

Društvo utorak 31.07. 10:18 Komentara: 8
strana 1 od 170 idi na stranu