Bajkeri stigli u Kosovsku Mitrovicu

Humanitarni karavan od nekoliko hiljada motorciklista stigao je oko 19 sati u severni deo Kosovske Mitrovice, gde će večeras biti održan veliki rok koncert.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 30.06.2012.

13:25

Default images

Građani sa severa Kosova izašli su i pozdravljali kolonu motorciklista dugu par kilometora, koja je na sever Kosova ušla preko administrativnog prelaza Jarinje.

Osim bajkera iz svih krajeva Srbije, sa njima su u Kosovsku Mitrovicu stigli i njihove kolege iz Crne Gore i Republike Srpske.

Motorciklisti sa svojim jakim mašinama, uz zvuke sirena i zaglušujuće turiranje motora, pozdravljali su građane na severu Kosova sa podignuta tri prsta.

Predsednik “Harli Dejvidson kluba Srbija” Milić Radević izjavio je da od Beograda do Kosovske Mitrovice nisu imali nikakvih problema i da su administrativni prelaz Jarinje prošli bez zadržavanja.

On je dodao da pored bajkera iz centralne Srbije ima i onih koji su došli iz Rusije, Grčke, Crne Gore i Republike Srpske, zahvalivši se predstavnicima NIS koji su omogućili besplatno točenje goriva na pumpama u Beogradu i Kragujevcu. Radević je podsetio da je ovo šesti put da bajkeri dolaze na Kosmet, da je to postala tradicija i da će nastaviti da oko Vidivdana ili na sam praznik dolaze u pokrajinu.

"Administrativnu liniju smo glatko prošli, mi imamo svoj kredit ovde, nismo napravili ni najmanji incident. Bajr- rok misija ima humanitarni karakter, ovde smo da bi pomogli a ne odmogli", poručio je Radević.

Gradjani sa severa Kosova izašli su i pozdravljali kolonu motociklista dugu par kilometora, a motociklisti su sa svojim jakim mašinama, uz zvuke sirena i zaglušujuće turiranje motora, pozdravljali gradjane na severu Kosova sa podignuta tri prsta.

Nakon što su došli do barikade na glavnom ibarskom mostu u severnom delu Kosovske Mitrovice bajkeri su se parkirali na ploči ispred Tehničke škole koja je prekrivena motociklima.

Humanitarni karavan od 1.500 motociklista krenuo u "Bajk rok misiju 2012" ka Kosovskoj Mitorovici oko podneva sa benzinske stanice "Zmaj 2" "NIS Petrol" u Beogradu ka Kosovskoj Mitrovici.

Organizator karavana, predsednik Kluba Harlej Dejvidson Srbija Milić Radević rekao je ranije danas da je ka Kosovu krenulo nekoliko stotona motociklista iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, da je cilj i ove šeste "Bajk rok misije" da muzikom i pozitivnom energijom obraduje sve u pokrajini.
Foto: Tanjug
Karavanu, koji krenuo iz Beograda, pridružiče su se i grupe motociklista iz Niša, Čačka i Kragujevca, među kojima su i bajkeri iz Crne Gore, Makedonije i Hercegovine.

"Na Kosovo idemo sa gitarama na leđima, borićemo se do poslednje kapi benzina. Idemo da pevamo, sviramo i obradujemo naš narod", kazao je on.

Novinarima se obratio i glavni učesnik koncerta Nenad Milosavljević, koji će sa grupom "Galija" napstupiti večeras, izrazivši zadovljstvo što se priključio tom humanitarnom projektu.

Osim "Galije", prema rečima Radevića, koncert će održati i nekoliko mladih bendova u želji da žitelji Kosova čuju i njihove gitare.

Frontmen Galije Nenad Milosavljević - Neša Galija rekao novinarima da je situacija sjajna i da sa bajkerima ne saradjuje prvi put.

"Ovo je ovde super, atmosfera je sjajna. Očekujem jedan lep provod, duga noć je pred nama i biće zanimljivo", rekao je on, poručivši gradjanima na severu Kosova da se sloboda ne može nikada izgubiti i da je samo dovoljno "da dovoljno želiš".

"Koliko god da nas okupiraju i bilo šta da rade čovek mora da se drži na zemlji. Najgluplja stvar koju možemo da uradimo u takvoj varijanti je da pokleknemo u nekoj atmosferi koja tera na drugu stranu. Bitno je biti dostojanstven", poručio je Neša Galija.

Kosovska Mitrovica večeras je u znaku motocikala koji se mogu videti ali i čuti na svakom koraku, bašte restorana su prepune gostiju kojih je najviše na ploči ispred studentskih domova gde će biti održan vecerašnji rok koncert.
Foto: Tanjug
Jedan od učesnika ranijih misija Žika Jelić iz "YU grupe" rekao je da je posebno zadovoljstvo učestovati u "Bajk rok misiji", jer tako učesnici pokazuju srpskom narodu da su uz njih.

"To je posebno slavlje za naš narod. Veliki broj bajkera dolaskom na Kosovo pokazuje da je nemoguće da se ostvari to što mnogi na sve načine žele da otmu i otcepe naše Kosovo", kazao je Jelić.

NIS već treću godinu za redom podržava karavan i u tom cilju je, prema rečima predstavnice NIS-a Nadežde Korobejnikove, kompanija za sve učesnike ozbededila besplatno gorivo na dve pumpe NIS petrola, u Beogradu i Kragujevcu, na putu ka Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: