Babincev ne dolazi na sastanak

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica izjavio da neće doći na sastanak kod predsednice Skupštine, jer Žandarmerija uklanja barikade na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

13:56

Default images

Aleksandar Babincev trebalo je danas da prisustvuje sastanku, zajedno sa još tri predsednika opština sa severa Kosova, kod predsednice Skupštne Srbije Slavice Đukić Dejanović. Sastanak je zakazan za 15 sati, a tema razgovora je održavanje lokalnih izbora na Kosovu.

U saopštenju dostavljenom medijima, Babincev je naveo da je za njega poziv neprihvatljiv "iz najmanje dva razloga".

"Predsednica Skupštine Srbije je sa svojim stranačkim prvakom, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, naredila Žandarmeriji da na sraman način, sa fantomkama na glavama, ukloni barikade i ljude sa barikada u međuzonama Jarinje-Rudnica i Brnjak-Banje, što je za mene kao čoveka i građanina, a prevashodno kao predsednika Skupštine opštine Kosovska Mitrovica neprihvatljivo", naveo je Babincev.

Prema njegovim rečima, uklanjanje barikada je i protivno interesima Srba sa Kosova.

Babincev je dodao i da o lokalnim izborima na Kosovu ne treba da razgovaraju samo zvaničnici sa severa, već i oni južno od Ibra.

"Razgovor o lokalnim izborima može da bude sa predsednicima skupština opština kako severno tako i južno od Ibra, jer je to naš jedinstveni i zajednički interes", rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa predsednicom parlamenta ne treba razgovarati samo o izborima na severu, jer to stvara raskol i podele među Srbima na Kosovu.

"Ja u tome ne želim da učestvujem", rekao je Aleksandar Babincev i naveo da "ne beži od razgovora sa najvišim predstavnicima državnog vrha, ali samo ako ti susreti ne razbiju jedinstvo naroda na Kosovu i Metohiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: