"Nisam znala za crne fondove HDZ"

Šefica HDZ i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor odbacila je optužbe da je devet meseci znala za nelegalni novac u sefu stranke.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

16:13

Default images

Ona je demantovala tvrdnje da je pre unutarstranačkih izbora za novo rukovodstvo smenila sve koji su mogli da glasaju za njene protivkandidate.

"Odbacujem sve što mi se podmeće", izjavila je Kosorova na vanrednoj konferenciji za medije, koju je sazvala povodom optužbi bivšeg člana uprave Kroacija osiguranja Damira Mihanovića da je 270 dana znala za novac u sefu HDZ.

Članovi HDZ su novinarima podelili mejlove koje je Kosorova dobila od Mihanovića, a u kojima se žali na pritiske zbog toga što je dobio otkaz u Kroacija osiguranju.

Šefica HDZ izjavila je da nikad nikom nije pretila i naglasila da je bila svesna da se borba protiv korupcije može okrenuti protiv nje, ističući da je sve što zna o novcu u sefu HDZ već rekla Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

"Zanimljivo je što se Mihanović ponovno pojavio u tom slučaju kao krunski svedok", rekla je ona.

Kosorova tvrdi, takođe, da niti je naredila niti je znala za nedavno raspuštanje gradskog odbora HDZ u slavonskom gradu Valpovu, koje je, po tvrdnjama medija, sprovedeno kako bi se u Slavoniji održala prednost šefice HDZ i potpredsednika Vladimira Šeksa.

Mihanović je prekjuče u emisiji "Nedeljom u dva" Hrvatske televizije izjavio da mu je u septembru prošle godine pretila žena iz samog vrha tadašnje vlade, navodno preko posrednika.

On je optužio Jadranku Kosor da je 270 dana znala za nelegalne pare u sefu HDZ.

"Jutarnji list" izvestio je da je Kancelarija pokrenula novu istragu pod radnim nazivom Fimi-medija II, a istražuju finansiranje predsedničke kampanje Jadranke Kosor.

Osim kampanje, tvrdi se i da se tim parama Kosorovoj i njenim saradnicima kupovala skupa odeća i avionske karte, a za plaćanje je bio zadužen bivši blagajnik HDZ Mladen Barišić, koji je jedan od optuženih u aferi Fimi medija.

Fimi medija je agencija preko koje su se, prema saznanjima istrage, izvlačile pare iz državnih preduzeća i završavale u HDZ ili u džepu bivšeg premijera i šefa HDZ Ive Sanadera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: