,,Nema novih specijalnih jedinica"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u okviru MUP-a neće biti novih specijalnih jedinica.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

23:31

Default images

,,Sada se pravi završna sistematizacija na nivou celog ministarstva unutrašnjih poslova i u narednih nekoliko nedelja biće 'ispeglane' sve razlike koje su, očigledno, nastale zbog nedostatka komunikacije između različitih policijskih uprava i jedinica. U svakom slučaju, nikakve posebne jedinice neće biti formirane", rekao je Dačić za novogodišnji trobroj ,,Blica".

Taj list je, pozivajući se na neimenovani izvor u MUP-u, danas objavio da je vladi Srbije podnet predlog sistematizacije tri uprave policije, među kojima i Žandarmerije, kojim je predviđeno formiranje Odreda za specijalna dejstva sa 600 pripadnika, pod punim naoružanjem. Ceo posao Žandarmerija je, kako se tvrdi, 'odradila' u tajnosti i bez znanja rukovodstva Direkcije policije.

Izvor ,,Blica" iz MUP-a tvrdi da su već spremljene nove uniforme, kao i 50 luksuznih vozila, prefarbanih u crno i da su za prijem u taj odred već konkurisali svi bivši pripadnici nekadašnje Jedinice za specijalne operacije, kojom je rukovodio Milorad Ulemek Legija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: