Pet Cvetkovićevih minuta za budžet

Predlogom budžeta za 2012. izdvojeno više sredstava za policiju nego ove godine, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.12.2011.

18:37

Default images

Cvetković je u skupštinskoj raspravi ocenio da je u predlogu budžeta za narednu godinu policija "dobro tretirana", jer je tim aktom izdvojeno 16 odsto više sredstava za plate u policiji nego u ovogodišnjem budžetu.

"Na platama za policiju u budžetu za 2011. je budžetirano 36,6 milijarde dinara, što je iznosilo prosečnu neto platu od oko 48.000 dinara, a za sledeću godinu je taj iznos podignut na 45,8 milijardi dinara", rekao je Cvetković navodeći da bi plata iznosila oko 56. 000 dinara i da je to povećanje od 16 odsto.

Budući da je Zakonom o policiji napravljena razlika između službenika u policiji na šalterima i policajaca, Cvetković je objasnio da će to povećanje za prve biti manje, a za druge veće.

Da napomenemo, Nezavisni sindikat policije danas je štrajkovao ispred zgrade Vlade Srbije. Policajci su blokirali Nemanjinu ulicu i izazvali velike saobraćajne gužve u Beogradu. Protest će nastaviti u policijskim upravama, saopštili su večeras iz ovog sindikata.

U raspravi o budžetu u Skupštini Srbije pojedini poslanici su tvrdili da su rashodi budžeta za narednu godinu “potcenjeni”, a prihodi “precenjeni”. Premijer je na to odgovorio da se Vlada Srbije prilikom utvrđivanja prihoda koristila stopom rasta od 1,5 odsto za narednu godinu, koju je prihvatio i Fiskalni savet.

“Suviše je rano govoriti o tome da li će to biti ostvareno, ali ja mislim da ćemo to ipak ostvariti”, uveren je premijer.

Primećeno je i da je premijer o budžetu pred poslanicima govorio vrlo kratko, jedva pet minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: