Tadić: Svestan sam nezadovoljstva

Boris Tadić kaže da je svestan da su građani nezadovoljni, ali i da smatra da ništa ne rešavaju pozivi da se ne izađe na izbore ili poništi glasački listić.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 29.10.2011.

18:52

Default images

Komentarišući pozive građanima da ne glasaju ni za jednu stranku, koji su se pojavili u javnosti, Tadić je rekao da zbog svetske ekonomske krize koja je počela 2008. postoji nezadovoljstvo svuda u svetu, uključujući i najrazvijenije zemlje. "A gde su danas ljudi na svetu zadovoljni? Da li su zadovoljni u najbogatijim društvima sveta?", upitao je Tadić.

"Beli glasovi vode novom ogorčenju, a od ogorčenja niko nije video hleba na svom stolu, plaćen račun za struju ili bolju platu", rekao je Tadić i podsetio da nezadovoljstvo raste i u najbogatijim i najrazvijenijim društvima sveta, te da se veliki problemi mogu videti i u SAD i u EU.

Tadić je rekao da je svestan nezadovoljstva građana, ali da je, kao političar, spreman da analizira sve predloge za rešenje ekonomske krize i da predloži politiku za njeno prevazilaženje.

Upitan kako komentariše pozive pojedinaca građanima da izađu na izbore i da ne glasaju ni za jednu stranku, Tadić je rekao da "bi to bila vrsta protesta koja ne bi vodila nikuda".

"Tim građanima, koji poručuju drugima da ne izađu na izbore, mogu da kažem da ogorčenje ne vodi nikuda", rekao je predsednik Srbije.

"Možda bih i ja, da nisam predsednik Republike, bio nezadovoljan i ogorčen", rekao je Tadić i ponovio da se time ništa ne rešava i da je toga najbolje svestan sagledavajući stvari upravo iz svog položaja.

"Moja situacija je drugačija jer iz ovog ugla bolje vidim stvari i koliko je problem težak", rekao je Tadić i ukazao na to da zbog ekonomske krize "ni njegovi najbliži rođaci nisu zadovoljni".

Tadić je naveo da se Srbija suočava sa velikim problemima u privredi, administraciji, kao i sa problemom korupcije i urušenih institucija.

"Političari moraju da izađu pred građane i traže podršku za mere koje nameravaju da preduzmu, ali i da preuzmu odgovornost", rekao je predsednik Srbije.

On je upozorio da nema "izvesnog puta u boljitak" i najavio da će u narednih pet-šest meseci vladajuća koalicija predstaviti mere za izlazak iz krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: