Uručen orden "Beli anđeo" Pahomiju

Mileševa -- Mileševska eparhija Srpske pravoslavne crkve je prvi put uručila odlikovanje "Beli anđeo". Među dobitnicima partijarh Irinej i vladika Pahomije.

Izvor: Beta
Podeli

Istim ordenom danas su odlikovani i mitropolit dabrobosanski Nikolaj, episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije i episkop bački Irinej.

Na liturgiji u manastiru Mileševa, koju je služio patrijarh srpski Irinej sa episkopima Srpske i Ruske pravoslavne crkve, danas je osveštano najveće crkveno zvono u Srbiji.

Zvono je, povodom osam vekova Mileševe, poklonio ruski biznismen Andrej Kozicin, generalni direktor UGMK holdinga sa Urala.

Svečanosti povodom ktitorske slave Mileševe, Dana svetog kralja Vladislava Nemanjića, prisustvovao je veliki broj episkopa Srpske pravoslavne crkve, prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ambasador Rusije Aleksandar Konuzin i brojni kulturni i javni radnici iz Beograda i jugozapadne Srbije.

Visoko priznanje Mileševske eparhije uručeno je i Ivici Dačiću, darodavcu zvona vrednog više od 400.000 evra Andreju Kozicinu, kao i njegovim prvim saradnicima.

Orden je dodeljen i predstavnicima Fabrike bakarnih cevi iz Majdanpeka, Mostogradnje iz Beograda, JP "Srbija vode" i Ispostave Uprave carina u Prijepolju.

Vladika Filaret: Brate, Ivice

Dodelu nagrada vladika Filaret, episkop mileševski, je iskoristio i kako bi govorio o zabrani Parade ponosa.

"Rekao sam među nama je jedan veliki čovek...i on je mnogo štošta propatio u životu, al neka je, zato je političar, neka pati.. bolje on. Gospodin Ivica Dačić je dobio takođe ovo viosko odlikovanje eparhije Mileševeskle, i hoću javno da mu kažem: gospodine ministe, brate Ivice. Hvala vam na svemu što ste učinili i za svoju partiju, hvala vam što ste ovih dana osvetlali obraz Srbiji, kada su pokušali, neke demokrate...Srbiju da prikuju za zid srama, kada su pokušali da se ulicama Beograda, a možda i šire, krv srpska lije, imali ste muškosti i hrabrosti da kažete dosta", rekao je .

Društvo

Loznica: Miting zbog azilanata

Banja Koviljača -- Organizacioni odbor protesta građana Banje Koviljače pozvao je Lozničane da 6. novembra u što većem broju prisustvuju mitingu zbog prekomernog broja azilanata.

Društvo ponedeljak 31.10. 19:00 Komentara: 11

Prekinuta blokada fakulteta

Beograd -- Studenti prekinuli blokadu Filološkog fakulteta zbog toga "što su svesni da su fizički ugroženi i zbog brojnih pritisaka". U Novom Sadu intervenisala policija.

Društvo ponedeljak 31.10. 18:36 Komentara: 32
strana 1 od 147 idi na stranu