MUP spreman za otpor teroristima

Na vojnom poligonu Pasuljanske livade specijalci MUP-a su pokazali da su spremni da se izbore s teroristima.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

19:51

Default images

Desant iz helikoptera, pucanje iz snajpera, mitraljeza i automatske puške, bacanje mina. Ovo su zadaci koji su se našli pred četiri tima protivterorističke jedinice koji su se, prema scenariju vežbe, borili sa grupom od 40 terorista. I sve to bojevom municijom.

Na današnjoj vežbi pod radnim nazivom “Odgovor terorizmu” učestvovalo je i deset padobranaca koji su nedavno prošli obuku.

Za ministra policije Ivicu Dačića nema dileme. Protivteroristička jedinica je, tvrdi on, sposobna i spremna da izvrši svaki zadatak kada je u pitanju borba protiv terorizma, ali i svih drugih oblika narušavanja reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana.

Protivteroristička jedinica koja ima 215 pripadnika do sada je bila angažovana na hapšenjima organizovanih kriminalnih grupa, ali i u situacijama kada je bio ozbiljno narušen red i mir, kaže Dačić, kao što je to bio slučaj sa paljenjem američke ambasade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: