Dačić: Izjava Kosorove za birače

Zamenik premijera Ivica Dačić kaže da su kritike Jadranke Kosor zbog polaganju venaca na grob Slobodana Miloševića, deo predizborne kampanje Hrvatske.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

15:24

Default images

"Znam da je predizborna kampanja u Hrvatskoj.... Lako je svađati ljude i narode, teško je ih miriti", rekao je Dačić.

Dačić, koji je i predsednik SPS-a, dodao je da bi na temu koju je započela Kosorova mogao da kaže "gomilu još", kako je rekao, "težih stvari" aludirajući i na "hrvatskog predsednika (Franju Tuđmana) iz tog perioda".

"Ali, čemu to vodi?", zapitao je Dačić i istakao da je "veći umetnik onaj ko uspe da izgradi mostove između dva naroda, nego onaj ko će ih srušiti".

Ministar je kazao da je njegov partijski drug i ministar za infrastrukutu Milutin Mrkonjić taj koji mostove gradi.

U polemici koja se ovih dana vodila između Srbije i Hrvatske, Kosorova je prigovorila predsedniku Srbije Borisu Tadiću to što, kako je rekla, ne vidi ništa loše u tome da njegov ministar u vladi polaze venac na grob Slobodana MIloševića, "tiranina i krvoloka koji je odgovoran za Srebrenicu, razaranje Hrvatske i BiH i druge zločine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: