Danska neće pokretati istragu

Danska neće pokretati istragu protiv svog vojnika Jana Velendorfa koji je javno priznao da je gledao masakr srpskih civila u Dvoru na Uni 1995. godine.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

11:51

Default images

Danski ambasador u Hrvatskoj Bo Erik Veber izjavio je da Danska neće pokretati istragu protiv ovog nekadašnjeg pripadnika UNPROFOR-a, prenosi Nova TV.

"Slučaj je zatvoren sve vreme. Sprovodili su ga UN i sud u Hagu i nisu došli ni do kakvih rezultata, a Danska neće ništa pokretati", rekao je Veber.

Ambasador je pozdravio istragu koja je otvorena u Hrvatskoj, jer je to, prema njegovom mišljenju, znak da hrvatska vlada želi da ide do kraja, ispuni sve obaveze i rasvetli sve događaje iz 1995.

Naređenje da danski mirovnjaci ne reaguju nije stiglo iz Danske, već iz UN, pod čijom su nadležnošću bili, rekao je on, ali se nije upuštao u razloge zašto je data takva naredba ako se mogao sprečiti zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: