Premijer: Reprogramiranje kredita

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da će u narednih desetak dana biti koncipirana nova mera kojom će se omogućiti građanima da izvrše reprogramiranje kredita.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

22:39

Default images

"Uz smanjeni kredit, život građana će se poboljšati", izjavio je Cvetković u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92.

Ova mera, precizirao je premijer Cvetković, odnosiće se na kreditna zaduženja duža od godinu dana, a biće olakšano servisiranje tog duga uvođenjem grejs perioda, odnosno vremenskog pomaka u otplati kredita.

"Građani će biti u situaciji da se u narednih godinu i po, do dve godine, njihove rate prepolove i da ne plaćaju onoliko koliko su te rate sada", precizirao je Cvetković.

Premijer je naveo da 900.000 ljudi u Srbiji trenutno ima dugoročna kreditna zaduženja, bilo da je reč o stambenim ili potrošačkim kreditima kao što je, recimo, kupovina automobila.

Cvetković je rekao da će Vlada Srbije usvojiti program mera koje će imati kratkoročni karakter ali i dugoročne mere, koje bi trebalo da "prežive" mandat ove vlade.

"Rekonstruisana Vlada će izaći sa novim programom koji će biti sličan ekspozeu, ali će za razliku od njega on "pokriti" period od narednih godinu dana i navešće se šta vlada nemerava da uradi u narednom periodu", naveo je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: