Divjak: Ne osećam se krivim

Bivši general Armije BiH Jovan Divjak, uhapšen u Beču po poternici Srbije, poručio je da se ne oseća krivim za događaje u Dobrovoljačkoj u Sarajevu iz 1992.

Izvor: FoNet, Beta

Petak, 04.03.2011.

23:27

Default images

"Hvala svima koji preduzimaju mere da se pravnim putem reši nastali problem. Uveravam vas da će istina i pravda ovaj put pobediti", poručio je Divjak.

U poruci upućenoj građanima BiH, koju je pročitao ambasador ove zemlje u Austriji Haris Hrle, Divjak se izvinio prijateljima, porodici i građanima što ih je doveo u neizvesnost.

Ambasador Hrle naglasio je da su već počeli pregovori s advokatima i da je sačinjena lista advokata i stručnjaka za ekstradiciju, koje bi trebalo angažovati u slučaju Divjak.

Hrle je izjavio da još nema pouzdanu informaciju zbog čega je penzionisani general Jovan Divjak uhapšen u Beču.

"Ne možemo još sa sigurnošću da tvrdimo zbog čega je uhapšen, moguće je da je reč o tehničkoj grešci, odnosno propustu Interpola i država EU. Početkom sledeće sedmice ministar spoljnih poslova Austrije doći će u BiH i doneti više informacija nadležnim vlastima", istakao je Hrle.

Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo da je dobilo obaveštenje od Interpola da je po međunarodnoj poterenici Srbije u Austriji uhapšen general u penziji Armije BiH Jovan Divjak.

Jovan Divjak izveden je danas pred sudiju u Kornojburgu, koji je, uvaživši zahtev državnog tužilaštva, odlučio da on bude smešten u ekstradicioni pritvor.

Srbija tereti Divjaka za zločine nad pripadnicima JNA iz 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: