G17: Ne kočimo rekonstrukciju

Kruševac -- Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Verica Kalanović kaže da nisu tačne informacije da G17 plus koči rekonstrukciju Vlade Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Kalanovićeva je rekla da je činjenica da postoji zastoj u funkcionisanju Vlade.

Kalanovićeva je obraćajući se članovima G17 plus u Kruševcu, povodom osmogodišnjice gradskog odbora u tom gradu, ocenila da se u ovom trenutku G17 plus, kao i sama država, suočava se s problemima koji pod hitno treba da se prevaziđu.

Ona je navela da nisu tačne informacije da G17 plus koči rekonstrukciju Vlade, ističući da su pojedini članovi te partije morali da "progutaju" deo ličnog ponosa kako bi zemlja ostala stabilna.

"Mi se nalazimo u 2011. godini, koja je ključna za kandidaturu Srbije u EU, poslali smo upitnik Evropskoj komisiji, ovih dana ćemo takođe početi pregovore s Prištinom, tako da nismo mogli da zaustavimo život zbog jednog čoveka", rekla je Verica Kalanović komentarišući razrešenje Mlađana Dinkića sa mesta ministra ekonomije i potpredsednika Vlade.

Funkcionerka G17 i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković je istakla da njena ostavka koju je ponudila na mesto ministra nije ozbiljno uzeta na razmatranje jer je Predsedništvo G17 plus odlučilo da ta partija ostane u Vladi.

Govoreći o Ujedinjenim regionima Srbije, Samardžić Markovićeva je podvukla da je neophodna što hitnija promena centralizovanog sistema zemlje.

strana 1 od 103 idi na stranu