Ugljanin: Sprema se "Balkan ervejz"

“Turkiš erlajnz” spreman je da od 1. marta uđe u aranžman sa “Jatom” kako bi formirao balkansku aviokompaniju “Balkan ervejz”, kaže ministar Sulejman Ugljanin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

02:59

Default images

Ugljanin, koji je boravio u Turskoj gde se susreo sa više ministara, tvrdi da je turska strana spremna na saradnju sa Srbijom na svim nivoima i u svim oblastima.

Na nama je, kazao je Ugljanin, sada da okončamo određene pripreme i da “tačno znamo šta hoćemo da privatizujemo, šta da prodamo, kao i sa kim želimo da gradimo firmu”.

“U Turskoj vlada pozitivno raspoloženje prema Srbiji, a cilj posete je bio početak realizacije svih međudržavnih sporazuma potpisanih oktobra 2009. godine”, naveo je ministar bez potfelja Sulejman Ugljanin.

On kaže da je u Turskoj naišao na “otvorena vrata”, da je sa “Turkiš ervejzom” potvrđena saradnja “bez ikakvih uslova i preduslova”, a slično je i u drugim oblastima, uključujući poljoprivredu.

Podsetimo, "Jat ervejz" iz godine u godinu gubi novac, a prema ocenama iz Vlade, postojanje nacionalne aviokompanije je državni interes Srbije. Međutim, "Jat" ne može da se izvuče iz dugova bez strateškog partnera koji još nije na vidiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: