Josipović: Poverenje među susedima

Srbija i Hrvatska opredeljene su za put ka ujedinjenoj Evropi, a samim tim su i garancija stabilnosti u odnosu na BiH, smatra predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2011.

22:06

Default images

Josipović je za banjalučke “Nezavisne novine” rekao da je bez poverenja vrlo teško graditi zdrave odnose među susedima.

"Ali, uspostava poverenja zahteva i da ste skloni riskirati, uvažiti potrebe i mišljenje drugih, a ponekad i popustiti. Mislim da onaj ko je u nekom trenutku jači ima obavezu da da više", rekao je Josipović.

On je kazao da je ovo trenutak da političke vođe u Bosni i Hercegovini treba da pokažu državničku snagu i mudrost, iako se neke odluke neće svideti biračkom telu.

"Nas su građani izabrali da im život napravimo boljim, a ne da se svađamo i nadmudrujemo - mislim da je kompromis u politici apsolutno nužan, a posebno u zemljama koje su tako složene i slojevite kao što je BiH", rekao je Josipović.

Govoreći o predstojećim razgovorima dve državne delegacije u Zagrebu, BiH i Hrvatske, Josipović je naveo da mu je drago da nakon četiri godine članovi Predsedništva BiH dolazi u zvaničnu posetu Hrvatskoj.

"Mislim da je to za dve zemlje koje su toliko oslonjene jedna na drugu, kao što su to BiH i Hrvatska, suviše dug period - pokušaću da u budućnosti takvi susreti budu češći", rekao je Josipović, navodeći da od posete očekuje da da novi impuls zajedničkom radu na rešavanju otvorenih pitanja.

Članovi Predsedništvo BiH, Nebojša Radmanović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić, boraviće u ponedeljak i utorak u poseti Zagrebu, gde će prvog dana razgovarati sa predsednikom Josipovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: