Press: Krmpotić tuži Mitrovića

Dobrivoje Glavonić, advokat Zlatka Krmpotića, rekao je za Press da će tokom sledeće nedelje podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika Pinka Željka Mitrović.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2011.

13:59

Default images

Glavonić ističe da se Krmpotić u medijima optužuje da je odgovoran za trovanje Mitrovića, a da pri tom nema nikakvih dokaza da je reč o otrovu.

Glavonić je naveo i da će tužiti sve medije koji su proteklih dana iznosili neistine o Krmpotiću.

“Ozbiljna stvar je da nekoga optužite za pokušaj ubistva, gde su kazne od 30 do 35 godina zatvora. Krmpotić se duže vreme nije viđao sa Mitrovićem, a uslov da neko bude otrovan tim supstancama jeste da ga permanentno trujete. Čini mi se da je Mitrović zbog tako teških tvrdnji u veoma velikom problemu”, kaže Glavonić.

Glavonić, međutim, nije želeo da precizira za koje krivično delo će podneti prijavu protiv Mitrovića, jer, koliko je poznato, vlasnik Pinka, bar javno, do sada nije direktno osumnjičio Krmpotića da je učestvovao u njegovom trovanju, već mu je zabranio ulazak u prostorije Pinka.

Mitrović je nedavno za rekao da sumnja da ga je trovao neko iz bliže okoline i precizirao da u tu bližu okolinu ne računa suprugu i decu, dok je policiji podneo prijavu protiv NN lica.

Iz Pinka je saopšteno da je toksikološko istraživanje urađeno u Nemačkoj pokazalo prisustvo arsenika, benzena, izotopa olova i nekih radioaktivnih supstanci u krvi Mitrovića, kao i da su oni kontinuirano, šest meseci unošeni u organizam.

MUP je saopštio da istražuje da li je neko pokušao da ubije Mitrovića, odnosno da preduzima operativne radnje i obavlja informativne razgovore.

U specijalnom razgovoru za B92, Mitrović nije dao konkretan odgovor na pitanje na koga sumnja da ga je trovao, dok je "Blic" objavio da Mitrović sumnja da ga je pašenog trovao.

Pink je saopštio u sredu uveče da su u krvi vlasnika Pink medija grupe Mitrovića nađeni otrovi i ocenio da sada policija i tužilaštvo treba da utvrde ko stoji iza pokušaja trovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: