Nikolić i Koštunica bez dogovora

Beograd -- Sastali se lideri naprednjaka i narodnjaka Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica. Nismo se složili oko promene Ustava, kaže lider DSS-a.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica rekao je da se sa liderom SNS-a Tomislavom Nikolićem nije složio oko inicijative naprednjaka za promenu Ustava Srbije.

Koštunica je za agenciju Beta kazao da DSS i SNS imaju "različito viđenje i različite politike oko tog temeljnog i najosnovnijeg problema".

"DSS će principijelno kritikovati i boriti se protiv svih incijativa za promenu Ustava bez obzira da li one dolaze od vladajućih ili opozicionih stranaka, jer je odbrana Ustava prvorazredna nacionalna obaveza kako bi se sačuvali naši suštinski državni i nacionalni interesi", rekao je Koštunica.

On je dodao da je Nikoliću predločio da nije dobro menjati Ustav samo četiri godine nakon njegovog usvajanja tim pre što su u njegovoj izradi učestvovali lideri sadašnjih vladajućih i opozicionih stranaka.

Tamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je ranije danas da se politika SNS-a, bez obzira na bilo kakav i bilo koji sastanak, neće menjati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 821 idi na stranu