Ilić: Koštunica ne želi izbore

Beograd -- Vojislavu Koštunici i njegovoj stranci ne odgovaraju prevremeni izbori, izjavio je lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Izvor: FoNet, Danas
Podeli

„Potrebno im je više vremena da se konsoliduju i da nešto urade na povećanju rejtinga“, izjavio je Ilić.

„Zbog toga nas napadaju u javnosti da mi želimo promenom Ustava Srbije da se odreknemo Kosova i Metohije“, dodao je lider Nove Srbije.

"To, međutim, jednostavno nije tačno. Niko nije spominjao preambulu Ustava, već isključivo potrebu da se prepolovi broj poslanika, sa 250 na 125, i da se smanji celokupni državni aparat, kako bi sistem postao operativniji".

Uostalom, kako je rekao Ilić, "promenom Ustava došli bismo i do prevremenih izbora, jer svaka vlast, nakon izmena tog najvišeg pravnog akta, mora da raspiše izbore na svim nivoima".

"DSS to, izgleda, nije razumeo", istakao je Ilić odgovarajući na optužbe DSS da koalicija oko SNS želi da promenama Ustava ukloni preambulu o Kosovu.

Upitan da li je za NS prihvatljiv partner DS za buduću vladu, Ilić je rekao: "Nikako".

"Te ocene uopšte nisu tačne. Pa, ja vam garantujem da kada bismo mi sada hteli da s njima pravimo vladu, oni bi to jedva dočekali. Ali, mi to, naravno, nećemo. Mi hoćemo korenite promene u društvu", rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 821 idi na stranu