Ukradene šifre na sajtu “Stetoskop”

Građani već mesecima ne mogu da dobiju odgovore na pitanja postavljena preko zdravstvenog sajta “Stetoskop info” jer je neko ukrao pristupne šifre lekarima.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

19:49

Default images

Niški lekari koji su pre četiri godine pokrenuli ovaj sajt tvrde da je ovo presedan u krađi intelektualne svojine u Srbiji.

Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ovakve vrste na Balkanu, a svoje odgovore i radove na njega je postavljalo preko 450 eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Sajt “Stetoskop info” dnevno poseti preko 30.000 ljudi. Do sredine marta kada je neko ukrao pristupne šifre, svaki lekar odgovorio je građanima na po nekoliko hiljada pitanja iz najrazličitijih oblasti medicine.

Preko ovog sajta prvi put su se uživo prenosile operacije i kongresi. Građani su dobijali odgovore od oko 450 vrhunskih stručnjaka.

Na odgovor lekara sada čeka nekoliko hiljada postavljenih pitanja. Osim tekstova koji su objavljeni pre više od pola godine, novih radova nema. Nove su jedino reklame, koje nemaju veze sa medicinom: o reciklaži otpada, avioprevozu, prodaji karata.

Autori višetruko nagrađivanog sajta podenli su krivične prijave protiv lica za koja sumnjaju da su im ukrala intelektualnu svojinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: