ZG: Fudbaler kao homofobni nasilnik

Zagreb -- Napad na gej muškarca, inače ratnog invalida, koji je pretrpeo teške povrede pre dve nedelje izazvao skandal u Hrvatskoj jer je napadač – prvoligaški fudbaler.

Izvor: B92
Podeli

Hrvatske LGBT organizacije zahtevaju oštru reakciju državnih organa.

Miroslav Šarić, fudbaler prve hrvatske lige (bivši igrač Dinama, a sada Intera iz Zaprešića) i njegov brat Marko Šarić pratili su Gorana Hadžića nakon izlaska iz gej lokala.

Bez ikakvog povoda nasrnuli su na njega, srušili su ga na tlo i udarali nogama isključivo u glavu.

"U njihovom naumu da ga usmrte bi zasigurno i uspeli da nisu bili sprečeni dolaskom četvoro prolaznika. Dok su ga udarali nogama u glavu, obojica napadača su ponavljali 'Udri ga! Ubij ga! Mamu mu j...m pedersku'", navodi se u saopštenju LGBT udruženja.

Hadžić je inače ratni vojni invalid, a u napadu je zadobio teške telesne povrede u vidu frakture nosa, hematoma po licu, te razderotine usne. Zbog krvarenja iz glave zadržan je u bolnici na odeljenju za neurohirurgiju više dana.

Napad je prijavljen policiji te se napadači nalaze u pritvoru u Zagrebu.

"Pozdravljamo osudu zločina iz mržnje nad LGBT osobama od strane ministra unutrašnjih poslova, međutim smatramo da je potrebna jača poruka države vezano za tu vrstu krivičnih dela. Potrebno je pre svega uvesti strože sankcije za zločine iz mržnje u novi predlog Kaznenog zakona koji je upravo u izradi", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu