Milion i po dinara broju Halo beba

Doniranjem milion i po dinara od oduzete imovine, Ministarstvo pravde priključilo se akciji B92 za prikupljanje novca za telefonsko savetovalište "Halo beba".

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

16:19

Default images

Ova organizacija pruža 24-časovnu telefonsku pomoć roditeljima.

Rad savetovališta ugrožen je zbog nedostatka novca, a B92 poziva sve zainteresovane kompanije koje žele da pomognu finansiranje da uplate novac na račun Uprave za trezor za Halo bebu 840-627667-91 ili da se jave Fondu B92 na broj telefona 064 815 12 42.

"Ministarstvo pravde je sredstva izdvojilo od imovine zaplenjene od kriminalaca", rekao je državni sekretar ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen.

"Tačnije, radi se o sredstvima prikupljenin od rentiranja objekata koji su oduzeti po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela", izjavio je Homen.

Prema njegovim rečima, jedna od osnovnih ideja tog Zakona je i bila da se sredstva oduzeta od kriminalaca usmeravaju u humanitarne svrhe, na dobrobit građana Srbije.

Homen je ukazao na to da savetovalište već godinama podržava i gradska uprava, ali da mu je zbog loše materijalne situacije pretilo gašenje. On je pozvao sve zainteresovane da podrže ovaj projekat.

"Halo beba" postoji već devet godina i pomaže mamama širom Srbije koje u bilo koje doba dana ili noći mogu da pozovu i postave pitanje ili zatraže savet", izjavila je šefica tog savetovališta Anđela Kocević.

Izrazivši zahvalnost Ministarstvu pravde na ukazanoj pomoći, ona je napomenula da savetovalište dnevno primi preko 320 poziva, a taj broj poraste i do 1.000 kada se jave problemi sa lekovima ili dečjom hranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: