Uspeh srpskih matematičara

Beograd -- Učenici beogradske Matematičke gimnazije osvojili su prvo mesto na "Matematičkom višeboju" održanom u Moskvi, u ekipnoj i pojedinačnoj kategoriji.

Izvor: FoNet
Podeli

Tako je ekipa iz Beograda proglašena apsolutnim pobednikom.

Na ovom regionalnom turniru, od 3. DO 7. novembra, učestvovalo je 68 ekipa i 271 učesnik iz matematičkih gimnazija Rusije, Ukrajine, Južne Koreje, Kazahstana i Srbije.

Ovo je jedno od najprestižnijih i najozbiljnijih takmičenja koje tradicionalno organizuje Rusija.

Organizator ovog takmičenja je poznata specijalizovana gimnazija "Kolmogorov", po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija iz Beograda.

I ove godine škola "Kolmogorov" pozvala je ekipu Matematičke gimnazije da se takmiči sa njima jer naši matematičari dominiraju na najprestižnijim međunarodnim olimpijadama iz matematike.

Učenici Matematičke gimnazije dokazali su da su bolji od najboljih ekipa svih ruskih škola.

Ekipu Matematičke gimnazije činili su učenici: Teodor fon Burg, učenik trećeg razreda; Rade Špegar, učenik trećeg razreda; Stevan Gajović, učenik četvrtog razreda; Filip Živanović, učenik četvrtog razreda.

Naši učenici u pojedinačnoj konkurenciji (bodovi po disciplinama), postigli su sledeće rezultate: - Teodor fon Burg, 3 zlatne medalje, Rade Špegar 1 zlatnu i dve srebrne medalje.

Stevan Gajović osvojio je 1 zlatnu, 1 srebrnu i 1 bronzanu, Filip Živanović 1 srebrnu i dve bronzane medalje, saopštila je Matematička gimnazija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 849 idi na stranu